antepin yöresel yemeği yuvarlama

Antep Yuvarlama (Yuvalama) 1 Kg. (G.Antep)
Gaziantep ilimizin olmazsa olmaz yemeklerinden biridir Antep Yuvarlaması. Özellikle Özel günlerde ve bayramlarda mutlaka olmalıdır Antep sofralarında. Antepli hanımların hünerli ellerinde ev yapımı tadında. Size sadece eti, nohutu pişirmek kalıyor.

Antep Yoğurtlu Yuvarlama Yemeği için Gerekenler:
500 gr Hazır yuvarlama
250 gr Parça Et
1 su bardağı Nohut
500 gr Süzme yoğurt (içine 1 kaşık un, 1 tane yumurta, 1 kaşık süt atılarak kısık ateşde karıştırılır.)
Tuz, karabiber, kuru nane, Yağ

Antep Yoğurtlu Yuvarlamanın Yapılışı :

Önceden ısladığınız nohutu ve eti düdüklüde kapağını kapatmadan pişmeye bırakınız. (15 dk). Ara sıra suyun üzerinde oluşan kefini alarak, bir müddet sonra içine tuz  (ve isteğe göre etin kokusunu alması için defne yaprağı) ekleyip, kapağını kapatarak  tam pişiriniz. (15 dk)). Et  ve nohutu bir tencereye boşaltıp, içine yuvarlamaları ekleyiniz. Kısık ateşte  pişiriniz. (2 dk) Bu sırada hazırlamış olduğunuz süzme yoğurtu, tencereye kaşık kaşık katarak yediriniz. (2 dk)

Servis şekli :
Sıcak olarak servis yapılır. Üzeri naneli yağ ile süslenir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder